2011-08-01

Whitesnake

Here I go again!

Likt David Coverdale efter den enda väg jag känner till. Premier League-starten är mindre än två veckor bort vilket betyder att längtan efter ligaspelet snart kan mättas. Nog för att Viasat Premier League HD, med sina dygnet runt-sändningar, ger förströelse för stunden men nu känns det som att det är dags för den bekanta hymnen att ljuda på allvar.

Välkomna förresten! Hit till I huvudet på en Cottager vars innehåll framöver även kommer att publiceras på FFC Swedens webbplats. Nästa vecka firar bloggen sex år och även om uppehållen ibland har varit lika långa som ett Rory Delap-inkast så är den ett tidsdokument över klubben som så många svenskar har lärt sig att älska.

På min nuvarande arbetsplats är intresset för engelsk fotboll glädjande nog högt. Jag har fått storheten i lag som Chelsea, Arsenal, Wolverhampton och Nottingham Forest förklarad för mig och jargongen oss supportrar emellan är lika rå som hjärtlig - precis som det ska vara. Fulham betraktar kollegorna som ett trevligt men relativt harmlöst lag, en typisk uppfattning bland gemene man.

Låt oss hoppas att den där harmlösheten den här säsongen förvandlas till en fruktan - eller åtminstone att man inte spikar ettan så fort Fulham spelar borta. Det som krävs för att ta nästa steg i klubbens redan rika Premier League-historia är ju som bekant ett bättre spel på andra arenor än Craven Cottage.

Inledningen av Europa League-kvalet har inte ingjutit några förhoppningar om det men det är först i Premier League som de riktiga kraftmätningarna väntar.

Nu är de bara 13 dagar bort...

Martin Jol är laddad - är du?