2010-09-24

Goda nyheter x 3

Den ångest som har vilat över oss Fulhamsupportrar sedan Moussa Dembele blev överfallen i tisdags dämpades i dag något med tre minst sagt goda nyheter.

God nyhet 1:
Mark Hughes meddelade under förmiddagen att Dembele otroligt nog inte har ådragit sig något benbrott. Prognosen talar om två till tre veckor så belgaren lär vara redo för spel igen efter landslagsuppehållet.

God nyhet 2:
Andy Johnson, eller Andrew som han själv vill bli betitlad, har repat sig efter sin långtidsskada. Rehabbänken är utbytt mot mer fotbollslik träning och så snart han har fått upp flåset och styrkan igen är han redo att testas i matchsituationer. Vågar vi tro på en A-lagsmatch innan december?

God nyhet 3:
Diomansy Kamara spelade 70 minuter i en träningsmatch mot Chelsea i veckan. Senegalesen noterades inte för något mål i 2-0-segern men han bör vara i tillräckligt god form för att få plats på bänken mot Everton i morgon.

Just Everton har varit något av en drömmotståndare för Fulham hemma på Craven Cottage de senaste åren. Bortsett från 2-0-förlusten i den sista omgången 2008/09 har Fulham noterat sex segrar. Lägg till de tre segrarna på Loftus Road (varav en i FA-cupen) och Fulham har vunnit nio av tio matcher mot Everton i London sedan man gick upp i Premier League. Ett facit så gott som något.

Det som talar emot att den redan fina statistiken blir ännu roligare att titta på är att Everton just nu befinner sig i fritt fall. Med bara två poäng på fem matcher och utslaget av Brentford i Ligacupen är David Moyes och hans mannar i desperat behov av en seger. Fulham har sedan länge lidit av ett symptom som jag har valt att kalla vi-tvålar-dit-storlagen-för-att-sedan-torska-mot-de-sämre-lagen.

Har Mark Hughes hittat en lösning på det symptomet kan det bli ännu en trevlig eftermiddag i SW6.