2010-09-22

Rövargänget Stoke

För mindre än två veckor sedan sparkade Wolverhamptons Karl Henry av benet på Bobby Zamora. I går var det Stokes Andy Wilkinsons tur att med en vårdslös tackling skada ännu en Fulhamspelare. I den tredje övertidsminuten och med en säker 2-0-ledning tyckte Wilkinson att det var en bra idé att med full fart och sträckt ben sparka ner en framstormande Moussa Dembele. Belgaren fick bäras av planen på bår med ett befarat benbrott. Fulham har ännu inte lämnat några uppgifter om hur allvarlig skadan är men att Dembele inte spelar helgens match mot Everton står klart.

Stokes assisterande manager David Kemp meddelade efter matchen att Wilkinson hade fått en tillsägelse av ledarstaben men tog honom samtidigt i försvar med orden:
There is no malice in his challenge - it is just over-enthusiasm.
Hur överentusiastisk Wilkinson än må vara så är det aldrig en ursäkt för att riskera en motspelares karriär. Stoke hör dock till lagen, tillsammans med tidigare nämnda Wolverhampton, som gärna kompenserar sitt bristfälliga spel med hårda tacklingar. Jag är den förste att välkomna tuffa närkamper men det finns en gräns och den gick Wilkinson långt, långt över. Ska någon sätta stopp för den här typen av spel måste det till hårda straff, och det är det bara FA:s disciplinkommité som kan utfärda. Annars dröjer det inte länge innan nästa spelare får bäras av planen med en allvarlig skada.

Tacklingen finns att beskåda här.

Dembele efter Wilkinsons vansinnestackling.