2010-09-21

Cupdrömmar

Vad är väl en match i Ligacupen en tisdag i september? Mycket om man är supporter till en klubb som kategoriseras som "liten". Cuperna är den enda chansen att vinna titlar och räknar man bort segern i Intertotocupen 2002 är Fulhams prisskåp tomt.

Finaler i all ära, men som det gamla uttrycket så tydligt klargör: "Är man tvåa är man sist". I kväll ställs Fulham mot Stoke i Ligacupens tredje omgång, en omgång som Fulham historiskt sett har haft svårt att ta sig förbi. Förra säsongen satte Manchester City stopp för Fulhams framfart, året innan var Burnley för starka och 2007, 2006 och 2005 dödade Bolton, Wycombe respektive West Bromwich Fulhams ligacupdrömmar – alla tre lyckades för övrigt med konststycket att vinna på Craven Cottage. Vi måste gå så långt tillbaka som 2004 för att se när Fulham senast tog sig förbi den tredje omgången. Då slutade resan med en kvarsfinalförlust hemma mot Chelsea.

Mark Hughes har tydligt sagt att han, till skillnad från många andra tränare, prioriterar cuperna – vilket borde betyda att Fulham mönstrar ett starkt lag på Britannia Stadium. Nu när bortaspöket  verkar vara neutraliserat får vi hoppas att laget vågar ta kommandot. Gör man det, likt i den andra halvleken mot Blackburn, finns det inget som talar för att den dystra ligacupstatistiken ska förlängas.

Zoltan Gera firar Fulhams enda mål i Ligacupen förra säsongen.