2010-10-01

Spräcka bubblor

En hektisk vecka, med besök på två stora svenska idrottsarenor och ett otal intervjuer med svenska celebriteter på jobbet, är över. Det gör att I huvudet på en Cottager nu med full kraft kan fokusera på helgens match, den sista innan landslagsuppehållet.

Med sex obesegrade matcher i bagaget, varav tre på bortaplan, reser Mark Hughes mannar i morgon till Upton Park. En arena där det brukar kunna hända grejer. Vem minns inte förra säsongens holmgång där Fulham, med en man mindre, på ett närmast heroiskt sätt så när spelade till sig tre poäng? Eller Paul Koncheskys rökare från året innan? För att inte nämna Philippe Christanvals 3-3-kvittering i matchens sista skälvande sekunder 2006/07. En match där Bobby Zamora för övrigt svarade för ett av West Hams mål. Ska vi spinna vidare på sidospåret så kan jag meddela att Vincenzo Montella stod för förarbetet till Christanvals mål och att den senare lade skorna på hyllan när han inte fick något nytt kontrakt med Fulham.

Hur som helst lär det bli en spännande match men för att Fulham ska kunna registrera säsongens första bortaseger krävs, just det, mål. Med Bobby Zamora och Moussa Dembele på skadelistan måste nya spelare kliva fram. Clint Dempsey och Zoltan Gera har näsa för mål men är inga naturliga målskyttar. Eddie Johnson har fortfarande inte gjort mål i Premier League och David Elm är inget att luta sig mot när det blåser. Jag väljer i stället att sätta mitt hopp till Diomansy Kamara och hoppas att senegalesen får en lidnersk knäpp, likt borta mot Manchester City för tre säsonger sedan.

West Ham kan få blåsa bubblor bäst de vill. Poängen lägger Fulham beslag på.

COYW!