2008-01-29

Katastrofen Fulham

Då var det dags. För vad kanske ni undrar? Jo, det har blivit dags för Fulham att visa att man är tillräckligt bra för att sitta på en av de där 20 åtråvärda platserna i Premier League. Så här långt har säsongen varit en enda lång katastrof. Det som verkade så lovande när Lawrie Sanchez i maj förra året fick förtroendet att stanna i klubben på permanent basis är idag just det, en katastrof. Sanchez plockade in en hel armé nya spelare, den armén har sett till att Fulham ligger där de ligger just nu. På nittonde plats. Näst sist. Katastrof.

Nu verkar Roy Hodgson gå i precis samma fälla som Sanchez gjorde. Att värva gamla favoritspelare går väl för sig men spelarna vi talar om här är inga som går in och lyfter ett lag i desperat behov av självförtroende. Nog för att de presterat under tränarna, då Sanchez och nu Hodgson, tidigare men gamla meriter är inget att luta sig mot när varje poäng har blivit så viktig att många supportrar nog gladeligen skulle kunna offra ett finger eller två för en trepoängare.

Klockan nio ikväll drar matchen mot Bolton igång. Här måste de elva för kvällen svart-röd-klädda herrarna visa att Fulham är tillräckligt bra för Premier League. För ett lag som Bolton ska man kunna matcha. Gör man inte det, ja då vet jag inte ens om jag vill att Fulham ska spela i högstadivisionen längre. Jag har helt enkelt tröttnat på att se säsongens loja, ogenomtänkta och rent ut sagt usla spel.

Låt kvällen bli kvällen då Fulham visar att man är ett av Premier Leagues mest underhållande lag att titta på. I med och i motgång. Så har det varit och så vill jag fortsätta tro att det kan bli igen.

Matchen visar direkt på Canal+ Sport 2 med start 20.55. Själv kommer jag att följa matchen från jobbet, pressläggningsvecka som det är.