2006-07-11

Mörker

Inte nog med att Björn Runström är på ingång. Nu är Collins John allt närmare en flytt från Fulham. Birmingham City kan bli ny klubbadress för spelaren som var Fulhams bäste målskytt förra säsongen. Chris Colemans nya filosofi verkar vara att han enbart vill se krigare i laget. En filosofi som i grunden är bra men som i sitt fulla utförande sällan kan fungera. Det måste finnas en mix av olika spelartyper. Överrepresentation av en viss typ, visst, men inte bara en typ! John är förvisso en rätt loj spelare men mål, det har han näsa för. Dessutom borde väl en bra tränare kunna förändra en spelare som bara är 20 år. Skulle John jobba mer för laget skulle han vara ordinarie sju dagar i veckan.

En lite tragikomisk sak i allt mörker är den att Steed Malbranque ska ha skickats ned i ungdomslaget. Malbranque vill inte förlänga sitt kontrakt som går ut nästa sommar. Ett faktum som gör att Fulham försöker sälja spelaren. Coleman vill inte ha att göra med spelare som inte vill spela för klubben och ska därför ha skickat iväg fransmannen till ungdomslagets träningsläger i Österrike. Lustigt värre.

Nedan kommer en liten jämförelse mellan Fulhams bäste, och näst bäste, målskytt i ligan förra säsongen (den avbrutna matchen borta mot Sunderland inkluderad).

Collins John / Premier League-facit 05/06
Matcher från start: 16
Inhopp: 19
Mål: 11

Brian McBride / Premier League-facit 05/06
Matcher från start: 35
Inhopp: 4
Mål: 10

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Som jag förstår saken är det väl inte så mycket att man vill bli av med Collins John som att man inte har råd att behålla honom.

Det sägs ju att han har försäljningsklausul på 3m pund, och med tanke på att han är ung och har gjort så pass bra ifrån sig i Fulham så är det nog rätt många som kan tänka sig att slanta upp den pengen.

11 juli 2006 kl. 14:48  
Blogger Hampus Petersson said...

Förvisso men om så är fallet borde Fulham förlänga kontraktet med spelaren. Ok om det rör sig om en större klubb men Birmingham City?

11 juli 2006 kl. 18:50  
Anonymous Anonym said...

Har inte hört att han ska ha en klausul i kontraktet, ELLER att Birmingham skulle ha mer pengar än Fulham.

Förhoppningsvis är detta bara ett dumt , hemskt rykte.

12 juli 2006 kl. 02:32  

Skicka en kommentar

<< Home