2005-08-11

Smokie

Givetvis är det goda nyheter att Fulham har lånat en målvakt för att lösa målvaktskrisen. Men när man läser namnet på målvakten uppstår dock blandade känslor - Tony Warner.

Warner, who the fuck is Warner?


Igår var jag exalterad över att Christian Abbiati kunde vara på väg till Craven Cottage. Ryktet var dock mycket löst och fanns bara att läsa i en tidning. Det gav dock vissa förhoppningar om att Mohamed Al Fayed skulle öppna plånboken och värva en erkänt duktig målvakt som direkt skulle fylla luckan efter Edwin Van der Sar. Robert Green och Antti Niemi ryktades tidigare i somras vara på väg till Fulham och det är väl kanske därför förhoppningarna om den nye målvakten nu var så höga. En målvakt har redan värvats i Jaroslav Drobny men ingen vet egentligen hur bra han är då han har huserat i den grekiska ligan.

Skribenten "FFC4Life" på TFI har gjort en snabb och klockren analys av situationen;

We had two choices here.
1) Sign a new first choice keeper - would've been the choice of many, but if Drobny is as good as some reports have suggested, wouldn't this lead to another EVDS/Maik Taylor situation?
2) Sign a keeper on loan who is willing to sit on the bench as 2nd (or 3rd) choice. It seems to me that the club went for option 2. I doubt we'll see Warner play more than 2 or 3 games this season.

Om klubben gick på alternativ två och Drobny nu är så bra som Fulham tror är valet av Warner ändå kanske inte så dumt. Stefan Postma, som första var tänkt att lånas in från Aston Villa men inte klarade läkarundersökningen, hade också fungerat på samma sätt som Warner.

Warner bör få chansen precis som alla andra och att ha spelat med Ricardo Batista skulle inte ha varit bra varken för honom själv eller Fulham. Tänk dig att oerfaren få chansen från start i seriepremiären efter att klubben underpresterat säsongen innan. Säg att du släpper in en tre fyra mål i premiären, det kan förstöra självförtroendet för flera år framöver. Låt Batista stå på tillväxt och spela med Warner tills Drobny är tillbaka. Om Warner, mot förväntan, visar sig vara en alldeles ypperlig PL-målvakt kanske han håller Drobny och Mark Crossley utanför laget.

Noterbart är att Warner utsågs till Player of the Season i Millwall säsongen 2002/03 och att han under sommaren efter den säsongen var på väg till Everton.

Give the bloke a chance!

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Min första reaktion när jag såg att man lånat honom var att skrika rätt ut: NEJNEJNEJ! Hur desperat får man vara!

Såhär efteråt när man nu tagit reda på lite mer om honom så får jag nog ge honom en chans:)

Visste dock att han spelat för Millwall. Alla som spelat CM vet det:D

12 augusti 2005 kl. 11:44  
Blogger Hampus Petersson said...

Får hoppas att han är i form till premiären. Enligt Coleman ska han ju vara bra tränad...

12 augusti 2005 kl. 11:59  
Anonymous Anonym said...

Iof så är det klart att Coleman säger det;) Han vet ju om att ett antal personer lyfte på ögonbrynen när dom såg att vi lånade in Warner. Inte för att jag inte tror Coleman men i princip alla spelare på den nivån är bra tränade så att det skulle vara nått exceptionellt med Warner har jag svårt att tro.

Upp till bevis imorgon!

12 augusti 2005 kl. 12:26  

Skicka en kommentar

<< Home