2005-08-10

Rob "Red Terror" Styles

Den som ska skipa rättvisa mellan Fulham och Birmingham på lördag är ingen mindre än Rob Styles. Domaren från Waterlooville, Hampshire brukar dock kunna få rubriker efter att han dömt Fulham. Lite statistik från när han dömt Fulham i the Premiership:

Antal dömda Fulhammatcher: 8
Antal varnade Fulhamspelare: 15
Antal utvisade Fulhamspelare: 3

Luis Boa Morte och Zat Knight är de spelare som har fått titta mest på Styles kort. Boa Morte kan stoltsera med tre varningar och en grov utvisning. Knights facit är en varning och två utvisningar, varav en grov. Styles är känd för att ofta vifta med korten och han är heller inte oäven att blåsa straffsparkar. Trots att han lugnade sig något förra säsongen stod han ändå i särklass på de punkterna bland sina 22 kollegor. Statistik hämtad från fulhamweb.com om säsongen 2004/05.



Nu ska man väl inte lägga för stor energi på domaren innan matchen men när Styles dömde sin senaste Fulhammatch, Middlesbrough - Fulham på Riverside den 19 april i år, rånade han Fulham på segern. Edwin Van der Sar och Jimmy Floyd Hasselbaink krockade i en närkamp metern utanför straffområdet men det brydde sig inte Styles om. Han kände att det var dags för straffspark, övertid och allt som det var. Boudewijn Zendens straffspark kvitterade ställningen till 1-1 och Brian McBrides ledningsmål från den 82:a matchminuten var inte längre lika mycket värt. Senaste gången jag var riktigt förbannad var just efter den här matchen.

Jag, och jag tror att nästan alla Fulhamsupportrar gjorde det just då, hatade Styles över allt annat i världen. Chris Coleman tyckte likadant, efter matchen stormade han in på planen och skanderade fuck off samtidigt som han pekade på Styles. Vakter eskorterade Styles av planen som efter matchen ringde till Coleman och bad om ursäkt. Visst kan domare göra fel men det domslutet var extra kännbart då Fulham då befann sig farligt nära strecket. Nu löste det sig ändå till slut men det domslutet kunde kostat Fulham sin plats i Premier League.

Vi hoppas på kompensation på lördag. Styles, om du läser det här, var extra tolerant mot Boa Morte och Knight och blås en straff åt oss på övertid.

Tack!

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Haha, när jag läser det här så är det som du har läst mina tankar:)

Fantastiskt kul att möta en så hängiven Fulham fan som du. Hoppas du fortsätter med att skriva ner dina tankar om Fulham ubnder säsongen.

Mvh Erik

10 augusti 2005 kl. 12:51  
Blogger Hampus Petersson said...

Målsättningen är att bloggen ska leva under lång tid framöver.

10 augusti 2005 kl. 15:10  
Anonymous Anonym said...

underbart att veta att det fins fler personer som håller på Fulham så som jag..jag har hållt på dom sedan de låg i league championship..och måste säga att den här hemsidan är underbar

11 augusti 2005 kl. 16:26  

Skicka en kommentar

<< Home