2005-08-10

Premier League 2005/06

1. Chelsea
2. Liverpool
3. Arsenal
4. Manchester United
5. Tottenham
6. Middlesbrough
7. Bolton
8. Fulham
9. Manchester City
10. Everton
11. Newcastle
12. Birmingham
13. Charlton
14. West Ham
15. Blackburn
16. Aston Villa
17. Portsmouth
------------------------------
18. West Bromwich
19. Sunderland
20. Wigan

Så kommer tabellen se ut när de 38 matcherna är färdigspelade. Nu finner säkert många av er min placering av Fulham som omotiverad men icke! Laget har kapacitet och även om tvivlen har varit många under försäsongen tenderar övertron att ta överhanden när man ska tippa tabellen. Men nu när Luis Boa Morte och Steed Malbranque stannar samtidigt som Chris Coleman har fått lite mer kött på benen som manager kan Fulham helt säkert rulla ut Arsenal igen. Vadå rulla ut Arsenal? Jo, i 45 minuter på Craven Cottage förra säsongen var det Arsenal som fick jaga boll. Collins John nickade in 1-0 men en viss Mark Halsey underkände målet för en "osynlig" ojusthet. Tidigare i matchen hade mannen dessutom blåst straff för Fulham men ändrat sig när Arsenalspelarna protesterade...

Förhoppningsvis kan det stenhårda träningsprogram signerat Steve Nance Fulham genomförde under försäsongen ge en del extra poäng.

Sportbladet placerar Fulham på plats: 15
FourFourTwo placerar Fulham på plats: 18

Värt att tänka på är att tipsen såg liknande ut när Fulham säsongen 2003/04 slutade nia. Jag tror att den placeringen kommer tangeras den här säsongen, minst.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

En position som inte är omöjlig!
Tror dock att vi får inrikta oss på att komma på plats 10 till 15.

10 augusti 2005 kl. 12:54  
Anonymous Anonym said...

Undrar bara hur du tänker när du placerar mitt Charlton på plats 13 och Fulham på plats 8 ???

10 augusti 2005 kl. 13:37  
Blogger Hampus Petersson said...

magnus:
Trots att Charlton har gjort ett antal bra värvningar tror jag att Alan Curbishley får det svårt den här säsongen. Om den sedvanliga svackan efter jul fortsätter samtidigt som laget inte presterar lika bra som man brukar göra innan jul kan placeringen mycket väl bli 13.

Att jag har placerat Fulham på plats 8 beror i mångt och mycket på att jag är just Fulhamsupporter. Enligt mig är likheterna mellan Fulham och Charlton många. Trupperna är relativt jämnstarka och om man får spelet att stämma är topp tio ingen omöjlighet för någon av klubbarna.

Jag tror dock att Chris Coleman kommer att lyckas bättre än Curbishley den här säsongen. Kan det vara dags att byta ut gubben månne?

10 augusti 2005 kl. 15:05  
Anonymous Anonym said...

Hampus:
Kan inte hålla med dig riktigt, men det är ju det som är en av tjusningarna i fotboll, alla tycker vi olika.
När vi pratar Charlton så har vi förlorat en spelare av klass i Paul Konchesky och nya spelare som kommer att förstärka truppen är Darren Bent, Darren Ambrose, Alexei Smertin och Gonzalo Sorondo som alla lär ta en plats i startelvan.
Vidare har vi värvat Kelly Youga, Jon Spector, Chris Powell, Thomas Myhre och Goncalo Brandao för att bredda truppen och försöka undvika dippen under våren.
Så Charlton lär bli bättre än förra årets 11:e placering.
När det sedan gäller Fulham som slutade på plats 13 förra åter tror jag de får en tung säsong då ni förlorat enav era bästa i Van der Sar och även Cole som var nyttig.
In kommer Helguson, Drobny, Elrich och en ny Jensen och man hoppar ju inte av glädje när man läser de namnen.
Sedan har Alan Curbishley gjort ett jättejobb med vår klubb och varför byta tränare hela tiden, spelare kommer ju och går hela tiden så har du en bra tränare så behåll honom och byt spelarna i stället. Ni har hittat rätt med Chris Coleman och kanske vi har en kommande långkörare även på Craven Cottage ?
Jag tippar följande Hampus:
1.Chelsea
2.Manchester U
3.Arsenal
4.Tottenham
5.Liverpool
6.Middlesbrough
7.Bolton
8.Charlton
9.Newcastle
10.Everton
11.Birmingham
12.Aston Villa
13.Manchester C
14.Blackburn
15.Fulham
16.Portsmouth
17.Wigan
18.West Ham
19.West Bromwich
20.Sunderland

Önskar er lycka till kommande säsong och precis som Charlton så är ju Fulham en liten klubb och jag har alltid ett extra öga på er.
Jättarna göra sig icke besvär !

11 augusti 2005 kl. 10:00  
Blogger Hampus Petersson said...

magnus:
Lycka till själva!

Visst kan "Cookie" bli en långkörare. Så länge han håller Fulham kvar i högsta ligan och agerar smart lär han inte få sparken.

11 augusti 2005 kl. 12:03  

Skicka en kommentar

<< Home