2006-08-07

Härlig helg!

Självmål avgjorde när Fulham besegrade Borussia Mönchengladbach (fotbollsvärldens längsta lagnamn?) nere i Tyskland. Chris Coleman, ärligheten personifierad, erkände efter matchen att tyskarna var det bättre laget och borde ha vunnit matchen. Men att vinna en match där man inte presterar som tänkt är också en styrka. Nu brukar jag akta mig för att dra för stora växlar av försäsongsmatcher men lite kan man utläsa. Säsongspremiären är nu mindre än två veckor bort och spelarna har kommit in i tränings- och matchrytm. VM-spelarna Bocanegra, McBride och Boa Morte spelade i Tyskland och gjorde därmed debut den här försäsongen.

Jag önskade mig för ett tag sedan en skadefri trupp och en ny mittback. Mina önskningar är nu på väg att slå in. Simon Elliott är den enda spelaren på skadelistan men hans skada är inte av det allvarligare slaget. Mittbacksryktet är än så länge rätt vagt men det stavas John Mensah. Ghananen och Rennes-spelaren medverkade i VM och skulle vara ett tillskott i Fulhams backlinje. Rapporterna talar om en prislapp strax över €4 miljoner. Pengar som Coleman har kvar i den transferkassa han fick i början av sommaren.

Andra ljuspunkter från helgen är att Tony Warner imponerade i sin debut för Leeds. Inga mål insläppta bakåt för Leeds som besegrade Norwich med 1-0. En annan utlånad målvakt, Ricardo Batista, vaktade Wycombe Wanderers mål. Någon nolla blev det inte där men väl en poäng för Wycombe i 1-1-matchen mot Wrexham. En parentes är att förre Fulhamhjälten Barry Hayles målade i debuten för nya klubben Plymouth.

Vi hoppas på en fortsatt positiv vecka. Sista träningsmatchen spelas på lördag då Boavista gästar Craven Cottage.