2006-08-02

Startelva 20/8

Med premiären mindre än tre veckor bort kan det kanske vara på sin plats med lite tankar om startelvan. Manchester United borta, stordåd har inträffat där förr (3-1-vinst för tre säsonger sedan) och kan säkert göra det igen. Min startelva då:

Uppställning: 4-4-2

Målvakt: Antti Niemi
Kommentar: Köpt som ny förstemålvakt och därför given etta. Också den stabilaste av Fulhams fem målvakter i A-truppen.

Högerback: Liam Rosenior
Mittback: Phillippe Christanval
Mittback: Ian Pearce
Vänsterback: Franck Queudrue
Kommentar:
Rosenior och Volz slåss om platsen på högerbacken och i dagsläget ser det ut som att Coleman håller Rosenior som den starkare av de två. Christanval hade en lång inskolningsperiod i klubben men är nu "en i gänget" och kan bli en viktig kugge. Pearce är stabilare än alternativet Knight och Rehman inget alternativ för Coleman. Bocanegra är inte "fit" efter VM. Queudrue given som vänsterback.

Höger yttermittfältare: Jimmy Bullard
Central mittfältare (offensiv): Michael Brown
Central mittfältare (defensiv): Papa Bouba Diop
Vänster yttermittfältare: Luis Boa Morte
Kommentar: Bullard det bästa av få alternativ ute till höger. Brown har rankats högst av de centrala mittfältarna under försäsongen och har i Boa Mortes frånvaro burit kaptensbindeln. Diop given som stöttepelare. Boa Morte given på vänsterkanten, kan vara ett frågetecken om han inte hinner bli "fit" efter VM.

Anfallare: Heidar Helguson
Anfallare: Collins John
Kommentar: En stark "klassisk" forward i Helguson. En snabb, irrationell och målfarlig anfallare i John. McBride ett alternativ till Helguson men inte "fit" efter VM. Runström för ny i klubben. Radzinski för ojämn.

Bänken:
Mark Crossley
Zat Knight
Moritz Volz
Tomasz Radzinski
Björn Runström
Kommentar: Crossley jämnare än Warner. Knight backup till Pearce och Christanval. Volz bästa alternativet som ytterback. Rosenior kan vid skada på Queudrue byta till vänsterkanten. Radzinski snabb och oberäknelig inhoppare. Runström får förtroendet då McBride inte hunnit bli "fit".

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Köper det mesta, men ser hellre att vi spelar "en man kort" än ger Tjock-Pearce mer speltid någonsin i Fulham...

2 augusti 2006 kl. 07:00  

Skicka en kommentar

<< Home