2010-09-02

En annan sida av Zamora

Bobby Zamora är en kille i ropet just nu. Efter flera fina insatser i början av säsongen hyllas han unisont. Inte minst av Mark Hughes som förbehållslöst över lovord över anfallaren i en artikel på klubbens officiella hemsida. Då ska man komma ihåg att Zamora så sent som förra sommaren var en påskrift från en övergång till Hull. En tanke som i dagens läge känns helt bisarr. Hade det inte varit för den sträckning i ena låret som han ådrog sig mot Blackpool i lördags hade Zamora mycket väl kunna ha spelat från start i Englands EM-kvalmatch mot Bulgarien i morgon.

De egenskaper som vi Fulhamsupportrar har lärt oss att älska hos Zamora det senaste året är hans styrka och hans spelsinne. Två egenskaper som gör honom till en targetspelare i världsklass. För ett par år sedan, när Zamora huserade i West Ham, ansåg han själv i en intervju att hans bästa egenskap var dåvarande flickvännen Nicola Tappendens bröst. Och nej, det är inget skämt.

Nicola dumpade senare Zamora efter en påstådd otrohetsaffär (som han dementerade) men när det begav sig hade paret en två meter bred fotoförstoring av Nicolas byst på väggen hemma. Zamora verkar dock inte ha tagit uppbrottet från page 3-flickan speciellt hårt. Förra månaden blev han nämligen pappa för första gången. Vi får hoppas att de nyfödda tvillingdöttrarna Gisele och Siena inte håller honom vaken hela nätterna framöver.

Bobby Zamora - även djurvän.