2010-08-11

Zamora vs. Kiraly

Hade det inte varit för mannen i mysbyxor skulle Bobby Zamora just nu kunna fira sitt första landslagsmål. Zamora byttes in i halvtid och svarade för ett minst sagt livligt inhopp. Vid inte mindre än tre tillfällen tvingade han Gabor Kiraly till högst kvalificerade räddningar.

Målchans 1:
Med kvarten kvar tog Zamora ned bollen på axeln innan han sopade iväg en sträckt vrist mot det ungerska målet. Kiraly reagerade sent men lyckades få upp en hand och styra bollen över ribban.

Målchans 2:
Med åtta minuter kvar slog Ashley Young en vänsterhörna mot bortre stolpen. Zamora nådde högst och styrde bollen mot mål men Kiraly var återigen med på noterna och styrde bollen över.

Målchans 3:
Dryga minuten in på tilläggstiden styrde Zamora, från en position i höjd med straffpunkten, ned ett inlägg med huvudet. De 72 000 på Wembley, inklusive mig själv framför datorn, trodde att bollen var på väg in, men icke. En fantomräddning av Kiraly såg till att Zamora blev mållös och matchen slutade 2-1.

I övrigt var Zoltan Gera ett utropstecken för Ungern och låg bland annat bakom ungrarnas ledningsmål. Ett mål som i ärlighetens namn förmodligen aldrig skulle ha godkänts. Den assisterande domaren var övertygad om att bollen hade passerat linjen men tv-repriserna tyder på motsatsen.

Zamoras insats andades självförtroende och när han inte själv gick på mål fördelade han bollar på samma framgångsrika sätt som i Fulham. Vid ett tillfälle försökte han till och med klacka fram bollen till tvåmålsskytten Steven Gerrard. Får Zamora inte nya chanser i landslaget efter den här halvleken så vet jag inte vad som krävs. Ett mål? Tja, det satte mannen i mysbyxor stopp för.