2005-09-27

Marginaler

Dagens tema: Små marginaler

Ja, visst måste man väl ändå säga att matchen mot Tottenham innehöll en mängd små marginaler. Iofs gör väl alla matcher - från Premier League till Division 6 Västra - det men gårdagens match är ett bra exempel på vilken påverkan dessa så kallade marginaler har. När Jermain Defoe rullade in 1-0 föregicks framspelningen av minst en offsidestående spelare men den assisterande domaren (jag har inte lyckats klura ut om det var Mr D Cann eller Mr D Richards) vinkade ej av spelet. När Claus Jensen drygt 15 minuter senare laddade för skott och senare avlossade detta skott några meter utanför straffområdet fick vi ett nytt exempel på små marginaler. Paul Robinson i Tottenhams mål hade inte en chans att nå bollen men ödet ville att bollen skulle gå ribba över istället för ribba in. Dessa två situationer, som man som spelare eller supporter inte kan påverka, var avgörande för matchens utgång.

Små marginaler fanns också med i bilden när Tomasz Radzinski försökte näta i den andra halvleken. Nog försökte han väl näta hela tiden, den situationen jag vill belysa är den jag har valt att kalla men avsluta ordentligt för h-vete. Nu var det väl mer Radzinskis än marginalernas fel att det inte blev mål där men men... Ett mål där och matchen hade förmodligen slutat oavgjort. Ett resultat som hade betytt att några av de mer radikala skribenterna på TFI sluppit såga Chris Coleman vid fotknölarna ännu en gång. Jaja, nog med svammel, nu ska jag avgöra duellen.

Weiss or Stout: that is the question.